Yüz Spreyi

Yüz Spreyi Nedir? Nasıl Kullanılır?

By

Cilt bakımı her kadının özen gösterdiği bir bakım türüdür. Cildimizin sağlıklı ve güzel görünmesi için türlü türlü ürünler deniyor farklı uygulamalar yapıyoruz. Yıkama ve nemlendirme gibi temel bakımın haricinde maske serum gibi ürünler kullanmanın dışında cilt bakım rutinlerine gün geçtikçe pek çok farklı uygulama ve ürün ekleniyor. Bunlardan biri de yüz spreyi. Uzakdoğu cilt bakımında uzun zamandır var olan ve tüm dünyaya yayılan bir cilt bakım ürünü olan yüz spreyi nasıl kullanılır ?  Çeşitlerini etkilerini ve evde kendiniz yapabileceğiniz yüz spreyi nasıl yapılır araştırdık ve yazdık, keyifli okumalar.

 

Yüz spreyi nedir?

Yüz spreyi belirli hedeflere ya da cilt sorunlarına göre özel olarak üretilen likit formda olması dolayısıyla kullanımı son derece pratik olan bir cilt bakım ürünüdür. Yüz spreylerinin kullanımı farklılıklar gösterebilir örneğin kimi sadece makyaj altına kullanılabilirken, kimi makyajsız cilde veya bazı yüz spreyleri tüm gün ciltte makyaj da olsa ihtiyaç dahilinde kullanılabilmektedir. Yüz spreylerinde çoğunlukla mineral içerikli ya da termal su kullanılır. Yağlı cildi kontrol altına almak, soğuk günlerde cildi rahatlatmak ve nem dengesi sağlamak ya da sıcak yaz günlerinde ferahlık sağlamak amaçlı üretilen farklı yüz spreyleri bulunur. Satın alacağınız yüz spreyinin hangi hedefe odaklı olduğu ambalajının üzerinde yazacaktır. Yalnızca makyaj sabitlemek ve canlı bir görünüm için bile üretilmiş yüz spreyleri piyasada mevcuttur. Siz de yüz spreyi alışverişi yaparken cilt tipinizi ve beklentinizi göz önünde bulundurarak ihtiyacınız olan üründen faydalanabilirisiniz.

Yüz spreyi nasıl kullanılır?

  • Yüz spreylerinin kullanımı yukarda belirttiğimiz gibi hedefinize göre değişkenlik gösterebilir.
  • Makyaj bazı olarak kullanabileceğiniz ve makyajınızı dağıtma olasılığı olan ürünleri temiz cildinize makyaj yapmadan önce sıkabilirsiniz.
  • Yağlı ciltler için olan yüz spreylerini tercih ediyorsanız cildiniz gün içerisinde parlama yaptığında kullanabilir ve yağlanmayı kontrol altına alabilirsiniz.
  • Kuru bir cildiniz varsa gün içerisinde istediğiniz periyodlarda yüz spreyi kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • Mat ciltler için de canlandırıcı etkili yüz spreyleri mevcut, aynı şekilde cildinizin donuklaştığını hissettiğiniz anlarda ürünü cildinize istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  • Bazı yüz spreylerinin işlevi makyajınızı sabitlemek ve pudralı görünümü dengelemektir bu tür ürünleri tüm cilt makyajı bittikten sonra 10 cm mesafeden yüzünüze sıkabilirsiniz.
  • Yüz spreyi sıkarken ya da tazelerken dikkat etmeniz gereken çok yakın uygulama yapmak yerine 10 15 cm mesafeden çok aşırıya kaçmadan 4 5 fıs sıkmanız.
  • Aldığınız ürünlerin içeriğinde alkol, paraben, sülfat, sls, ağır parfüm gibi zarar verecek bileşenler olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Bu tür içerikler az miktarda bulunuyorsa gün içerisinde kullanımınıza dikkat etmeli ve sık kullanımdan kaçınmalısınız.

Eğer bu tür içerikler kullanmak istemiyorsanız, çok basit bir şekilde kendi yüz spreyinizi kendiniz yapabilirsiniz. Sizin için temel olarak yüz spreyi nasıl yapılır araştırdık;

 

  • 1 su bardağı suyu referans alarak kendinize yüz spreyi hazırlamanız çok kolay.
  • Yüz spreyinizi mutlaka içme suyundan ya da temiz ve arıtılmış sudan yapılmalı.
  • Eğer yağlı bir cilt tipiniz varsa 1 su bardağı suya 5 damla çay ağacı yağı, 1 yemek kaşığı gül suyu ekleyerek gün içinde kullanabileceğiniz yağ kontrolu sağlayan yüz spreyi yapabilirsiniz.
  • Kuru cilt için ise yine 1 su bardağı kaynamış ve dinlenmiş suya 1 tatlı kaşığı aloe vera ve 1 çay kaşığı badem yağı ekleyerek sıcak yaz günlerinde ferahlık, soğuk günlerde ise cilt gerginliğini alacak bir sprey hazırlamış olacaksınız.
  • Gece rutininizden sonra cildinizi şımartmak ve ferahlatmak isterseniz yapacağınız spreyine 3 damla lavanta yağı ve 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Lavanta uyku öncesi için harika bir esanstır ve kokusu sizi rahatlatıp uykuya dalmanızı kolaylaştırır.

Umuyoruz faydalı bir yazı olmuştur, fikirlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Sağlıklı günler dileriz.

You may also like