CİLT İÇİN C VİTAMİNİ

SAĞLIKLI VE İYİ BİR CİLT İÇİN: C VİTAMİNİ…

By

Askorbit asit olarak da bilinen C vitamini, vücudumuz için son derece faydalı bir vitamin türü ve besin öğesidir. Kas, kemik ve doku güçlendiren kolajen proteini oluşturmak başlıca görevlerinden biridir. C vitamininin, enfeksiyon hastalıkları ve kansere karşı korunmada, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli görevleri vardır ve antioksidan üretimi yapar. C vitamini vücudun hem içindeki hem de dışındaki hücreleri etkilediği için cilt kuruluğu ve yaşlanmaya karşı olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu açıdan cilde faydalı bir bileşendir. İnsan vücudu c vitamini üretemez bundan dolayı beslenme veya takviye yoluyla c vitamini alabiliriz.

C vitaminin cilde faydaları nelerdir?

Son dönemde cilt bakım ürünlerimizde çok sık karşılaştığımız C vitamininin cilde faydaları ise şu şekilde:

İçeriğindeki antioksidan sayesine ciltteki serbest radikallerin oluşturduğu zararları önler.

Cilt bariyerini güçlendirir, cildin güçlü ve genç olmasını sağlar.

Ciltteki renk tonunu eşitler solgun görünümü giderir.

Cildin parlamasını ve ışıldamasını sağlar.

Kırışıklık, ince çizgi leke görünümlerini azaltır ve oluşumunu engeller.

Askorbik asitten dolayı kimyasal bir peeling göreviyle pürüzsüzlük yaratır, ölü derilerden arındırır ve pürüzsüzlük sağlar.

Göz altı morluklarına iyi gelir ve görünümünü azaltır.

Gerek kozmetik ve dermokozmetik ürünlerle gerek beslenme ve takviyelerle c vitamininin cilde faydalarından yararlanabiliriz.

Kozmetik ve Dermokozmetik Olarak Nasıl Faydalanılır?

Yüz yıkama jelleri

Tonikler

Serumlar

Ampuller

Kremler

Maskeler

İçeriğinde c vitamini bulunanları tercih edebileceğiniz bu ürün çeşitleriyle kendinize iyi bir rutin oluşturabilirsiniz. Doğru rutin oluşturmanız için bazı öneriler;

Öncelikle herhangi bir uygulama yapmadan önce temiz ellerle mutlaka yüz yıkanmalı. Çift fazlı temizlik yaparak cilt temizliğinizi derinlemesine yapabilirsiniz. (Önce yağ bazlı temizleyici, ardından su bazlı temizleyici kullanarak.) Cilt yıkandıktan sonra tonik kullanmalı ve sonrasında kullanacağınız ürününün emilimini arttırmalısınız. Sonrasında c vitamini içeren serum veya ampulünüzü kullanıp emildikten sonra krem sürüp gece rutinini tamamlayabilirsiniz. Tek kullanımlık kağıt maskeler ve soyulabilir maskeleri de haftada bir rutine dahil edebilirsiniz. C vitamini kullandığınızda sabah dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş kreminizi sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Tüm bunları uygularsanız c vitamininin leke açıcı ve gençleştirici faydalarını cildinizde hissedeceksiniz. Cilt lekeleri için çözüm önerileri arıyorsanız bloğumuzdaki bu yazıyı da okuyabilirsiniz.

 

Evde Doğal Yollarla Yapılabilecek C vitaminli Maskeler

 

Avokadolu C vitamini maskesi;

  • ¼ portakal suyu,
  • ½ avokado,
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • yulaf unu veya ezmesi

Püre haline getirdiğiniz yarım avokadoya portakal suyunu ve balı ekleyip karıştırın, macun kıvamını alana dek yaklaşık 1 buçuk tatlı kaşığı yulaf ununu ekleyip cildinize sürün. Maskeyi boynunuza da sürebilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Arındırıcı C vitamini maskesi;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt (süzme daha iyi olur)
  • Yarım portakal suyu
  • Birkaç damla limon suyu
  • Bir çimdik karbonat

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, temiz cildinize uygulayın. 10 dakika sonra soğuk suyla maskeyi temizleyin.

Evde C vitamini Serumu;

  • 1 tatlı kaşığı C vitamini tozu (internettten temin edebilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı dinlenmiş su
  • 2 tatlı kaşığı aloe vera jeli
  • e vitamini yağı yarım tatlı kaşığı (isteğe bağlı)

Temiz bir kap içerisinde kaynayıp dinlenmiş suda c vitamini tozunu eritin, ardından kalan malzemeleri ekleyin. Damlalıklı temiz bir kaba veya temiz bir sprey şişesine koyabilirsiniz. Serumunuz kullanıma hazır. Kullanmadan önce üründe çökme olabileceği için mutlaka çalkalayın.

 

Umuyoruz ki yazıyı keyifle okumuşsunuzdur, kullandığınız ürünleri veya kendi yaptığınız c vitaminli maskeler varsa bizimle paylaşın, yorum kısmında buluşalım. Sağlıklı ve ışıltılı günler.

You may also like