CİLDİNİZİ SU İÇEREK GÜZELLEŞTİRİN

CİLDİNİZİ SU İÇEREK GÜZELLEŞTİRİN

By

Su tüm canlılar için çok elzem bir besindir. Yaşam kaynağı olan suyun içerisinde hayati önemi bulunan birçok mineral bulunur. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineraller suda doğal olarak bulunmaktadır. Su içmenin vücuda faydaları oldukça fazla. Su, bütün organların ve dokuların çalışması için gerekli olan kan dolaşımına gerekli zemini sağlar. Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır. Tüm organlara iyi gelen metabolizmayı çalıştıran su bu sebeplerden doğrudan cilde de iyi gelir. Peki su içmek cildi nasıl güzelleştirir, cilt için faydaları nelerdir tüm cevaplar yazıda…

 

Su içmek içten gelen bir güzellik sağlar;

Cilt bakımı yazılarımızın hepsinde su içmenin ve beslenmenin önemine kısaca değiniyoruz. Çünkü bakım yaparken en önemli unsur aslında sağlıklı zinde bir vücuttur. Günde en az 8 bardak su içmek böbreklerin temizlenmesine ve sindirimin sağlıklı olmasına yarar. Peki bu cilde nasıl fayda sağlıyor?

Böbrekler vücutta tutulan zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor. Böylece cilt sağlıklı bir şekilde parlıyor ve renk tonu eşitliği oluşuyor. İçten gelen güzellik tamamen cilde yansıyor. Sağlıklı böbrekler tamamen sağlıklı vücut ve sağlıklı cilde fayda sağlıyor. Yani su cildinizi güzelleştirmek için vücuttaki döngüyü sağlıklı çalıştırıyor.

Su vücuttaki ödemi atar;

Tüketilen besinlere göre ve yaşam düzenine göre vücut ödem tutabiliyor. Bazı günler vücudunuzda ve yüzünüzde ağırlık hissettiğiniz oluyordur. Bu ağırlık tamamıyla vücudun ödem tutmasından kaynaklanır. Bazı gıdalar bu duruma sebebiyet verir, bunların hangi gıdalar olduğunu öğrenmek isterseniz size bu yazıyı tavsiye ediyoruz. Özellikle uyandığınızda yüzdeki geçmeyen şişlik ödem sebeplidir. Cildi güzelleştirmek için, ödemlerin hafiflemesi için bol bol su tüketmeli. Vücut yeterli su almadığında cilt vücuttaki suyu depolamak istiyor ve su tutarak ödem oluşuyor. Ödemlerden şikâyetçiyseniz su içmeyi ihmal etmeyin.

 

Ciltteki kırışıklıkların oluşmasını engeller;

Kuru ciltlerin kırışması neme doymuş bir cilde göre çok daha hızlı olur. Nemli ve sağlıklı bir görünüm için su içmek elzemdir. Deri altındaki hücreler yetersiz su içildiğinden dolayı yenilenmediğinde yüzün matlaşması, kırışması ve sarkması çok normal. Dolgun ve nemli bir cilt için en az 8 bardak su tüketin.

Sivilce oluşumunu azaltır;

Vücudun ihtiyaç duyduğundan daha az su içmenin cilt kuruluğuna neden olduğundan bahsettik. Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz? Bunun nedeni kuru cilt yağ üretimini arttırır ve artan yağ üretimi de sivilce oluşumuna neden olabilir.

Hassas ciltleri rahatlatır;

Nemli bir cilt sağlam bir cilt bariyerinin temelini oluşturur ve bu sayede yüzünüz çevresel faktörlerden korunur ve tahriş olması engellenir. Yeteri kadar su içmek cilt bariyerini güçlendirmek için son derece önemlidir.

 Gözenek görünümünü azaltır;

Cilt elastikiyetini kaybettiğinde gözenekler de olduğundan büyük görünür ve açılır. Herkesin cildinde gözenekler aslında aynıdır fakat cilt bakımsız kaldığında bu gözeneklerin görünümü değişir. Yetersiz su tüketimi gözeneklerin gözle görülür şekilde açık görünmesine sebep olur. Sıkı gözenekler için cildiniz nemli olmalı.

Bonus: Suyu olması gerekenden fazla tüketmek sağlığa zararlı!

Normal şartlar altında farkında olmadan gerektiğinden fazla su tüketmek nadiren gerçekleşir. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu bildiğimiz gibi suyunda fazlası zarardır. Vücut alması gerekenden fazla su aldığı takdirde kişi su zehirlenmesi yaşayabilir. Su zehirlenmesi, vücutta bulunan sıvılar içindeki elektrolitlerin dengesini bozup, normal beyin fonksiyonlarına zarar verir.

 

Umarız yazı faydalı olmuştur. Bizlerle görüşlerinizi paylaşın sağlıklı günler dileriz.

 

 

You may also like