NASIL PÜRÜZSÜZ BİR TENE SAHİP OLALIM ?

NASIL PÜRÜZSÜZ BİR TENE SAHİP OLALIM ?

By

Bebek gibi yumuşacık ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak her kadının hayali. Ancak dönemsel sivilceler, kızarıklıklar, akne sorunları, gözenek problemleri ve bunun gibi cilt hasarları karşımıza çıkıyor. Fakat tüm bunları iyileştirmek hayal değil. Uzun vadede cilt bakımıyla, kısa vadede günü kurtarmak adına yapılan doğru makyajla pürüzsüz bir ten görünümü elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken cildi temiz tutacak ve cilt sorunlarınızı hedefleyen bakımlar yapmak ve makyaj yaptığınızda doğru ürünler kullanmak. Her zaman pürüzsüz ve bakımlı görünen bir cilt için basit güzellik ve makyaj önerilerini bir araya getirdik.

 

Cilt kusurlarınızı bilin ve hedefe yönelik bakımlar yapın;

Pürüzsüz bir ten için öncelikle cilt tipinizden emin olmalısınız, bu sayede sizin için en doğru ürünleri edinmeniz daha kolay olacaktır. Örneğin kuru bir cilde sahipseniz tüm rutininizi bu tipte ürünlerle temizlemeli ve bakımını yapmalısınız. Aksi halde yüzünüz çok daha fazla kuruyabilir veya bölgesel yağlanmalar meydana gelebilir.  Bu sebeple doğru ürün kullanımı pürüzsüz bir ten görünümü için son derece önemlidir. Eğer hassas bir cilde sahip değilseniz kış gelmişken asitlerden faydalanabilirsiniz. Cilt için asit kullanırken düşük dozda başlayıp cildi alıştırmayı ihmal etmeyin. Hemen yüksek oranda asit içeren ürünler kullanırsanız uzun vadede ciltte leke oluşumuna sebep verebilirsiniz.

Cildinize uygun farklı ürünlere şans verin;

Yalnızca yüz temizleme jeli ve kremlerle tam olarak istediğiniz etkiyi alamadığınıza eminiz. Çünkü cilt bakımı birkaç adım isteyen ve uzun vadede ürünlerin etkisini gösteren bir süreçtir. Tonikler, serumlar, ampuller ara sıra da kozmetik maskelerden faydalanarak kendinize bir rutin oluşturabilirsiniz. Hem kadınlara bu tür bakımlar yapmak ruhsal olarak da oldukça iyi geliyor mutlaka sıralı bir akşam ve sabah rutini oluşturun. Örneğin karma-yağlı siyah noktalar ve sivilce lekeli bir cilt için örnek rutin;

Akşam;

  • Makyajınızı yağ bazlı bir temizleyiciyle temizleyin
  • Su bazlı bir jelle yüz yıkama işlemini tamamlayın (Yüz jellerinin pH oranı 5,5 geçmemeli)
  • Hafif asit içeren bir tonikle tüm yüzünüzü silin
  • C vitamini veya niacinamide içerikli bir serum kullanın
  • Su bazlı bir nemlendirici krem sürün
  • Göz çevresi kremi uygulayın ve akşam rutini bitti

 

Sabah;

  • Yüzünüzü yumuşak pH’a sahip bir temizleyiciyle yıkayın
  • Tonikle tekrar silin
  • Güneş kreminizi uygulayın (güneş kremini sürerken elinizi korkak alıştırmayın)

 

Güneş koruyucu;

Kış günlerinde bile olsanız mutlaka güneş olan günlerde güneş kremi sürmelisiniz. Cildi yaşlandıran lekeleri belirginleştiren ve cilt bariyerini zayıflatan en önemli unsur güneşe karşı savunmasız olmak. UVA+UVB korumalı en az spf30 içeren bir güneş kremi edinmeli ve güneşe çıkmadan 30-45 dakika evvelinde sürmelisiniz. Pek çok marka güneş kremi makyaj bazı olarak da kullanılabiliyor. Bu sebeple makyaj yapacağım diye endişelenmenize grek yok makyaj altına da rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Bu önerileri uyguladığınızda hemen etki aldığınızı göreceksiniz. Gelelim makyaj yaparken pürüzsüz bir görünüm için neler yapmalıyız;

Temizlediğiniz ve nemlendirdiğiniz cilde makyaj yapmak ideal pürüzsüz bir görünüm yakalamak için çok önemlidir. Mutlaka temizlenmiş, güneş kremi ve nemlendirici uygulanmış bir cilde makyaj yapmalısınız. Bu sayede sürdüğünüz ten ürünleri ciltteki ince çizgilere dolmayacak pudralı ürünler katı bir görüntü yaratmayacaktır. Cildinize uygun ten ürününü seçmeniz çok önemli bir nokta fondötenler cilt tiplerine uygun şekilde farklı farklı çeşitlerde mevcut. Kuru cildiniz varsa çok pudra içermeyen hafif yapılı ürünler tercih etmeli, karma yağlı bir cilde sahipseniz sıkıştırılmış pudra formundaki fondötenleri kullanabilirsiniz. Ten makyajınız bittikten sonra tercihen bir makyaj spreyi kullanabilirsiniz. Eğer cildiniz çok kuruysa nemlendirici etkili makyaj spreyinizi yanınızda taşıyıp gün içerisinde ihtiyacınız olduğunda sıkabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz de yağ kontrol mendillerinden edinebilir yağlanma sorununuz olduğunda bu ürünlerden kullanabilirsiniz.

Umuyoruz yazı faydalı olmuştur sizler makyaj yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Gece ve gündüz için rutinleriniz var mı? Bizlerle paylaşın yorumlar kısmında buluşalım. Işıl ışıl ciltlerle sağlıklı günler dileriz.

You may also like