Saç Maskesi

Ne Zaman Saç Maskesi Kullanırız ? Nasıl Kullanılr ?

By

Saç maskelesi kırık uçların onarımı, kuru saçların nemlendirilmesi için çok önemli ürünlerdir. Saç bakım rutininin keyifli bir parçası olan saç maskeleri yoğun etkisi olan ve saç kremlerinden daha etkili saç ürünlerindendir. Duş öncesi ve sonrası uygulanabilen maskeler farklı hedeflere yönelik farklı çeşitlerde üretilebilirler. Hazır kozmetik ürünler kullanılabildiği gibi evde doğal maskeler yapılıp uygulanması da mümkündür. Saç bakımında önemli rol oynayan ve saç bakım rutinlerinin vazgeçilmezi haline gelen saç maskesi ne sıklıkla ve nasıl uygulanmalı merak ediyorsanız buyurun yazıya.

 

Saç maskeleri ne Sıklıkla uygulanmalı

Maskelerin hedefine göre uygulanma sıklığı da değişkenlik gösterebilir. Genel olarak saç maskesi haftada en fazla iki genel olarak haftada bir kullanıma uygundur. Özellikle kozmetik hazır maskelerin kullanımı ambalajların üzerinde yazar ve kimyasal bileşenlerden oluştuğu için genel olarak kullanım tavsiyesi haftada birdir. Evde yapılan doğal maskeler de içeriğine göre ve uygulama hedefine göre sıklık olarak değişir ağır içeriklerle hazırlanmadıysa haftada iki uygulanabilir. Doğal saç maskeleri hakkında bir blog yazımız mevcut, hangi sorunlar ya da amaçlar için hangi sıklıkta kullanacağınız detaylı olarak tarifleriyle birlikte yazıda, okumak için YAPABİLECEĞİMİZ SAÇ MASKESİ FÖRMÜLLERİ okuya bilırsınız.

Saçları ve saç derisini yormamak adına saç maskesi kullanımını ambalajın üzerindeki yazılara uymadan ya da önerilere uymadan fazla uygulamak kepek oluşumuna, yağlanmaya ve başka saç sorunlarına neden olabilir.

Saç maskeleri nasıl uygulanmalı

  • Duş öncesi saç maskesi eğer komple onarıcı özellikte değilse ya da saç derisini hedeflemiyorsa kesinlikle saç diplerine değdirilmemelidir. Kepek sorunu, saç derisindeki kuruluk sorunları için saç dibine uygulanabilen nadir maskeler dışındaki saç maskelerini diplere değdirmek saç derisinin tıkanmasına sebep olur. Bu şekilde uygulama sonucunda saç uzaması yavaşlar, kepek oluşur ve saç derisindeki sebum dengesi bozularak yağlanma gibi problemler meydana gelebilir. Böylece saç donuklaşır ve olduğundan kirli görünür.
  • Maskeler uçlara ve boylara uygulanmalı ve belirtildiği kadar saçta bekletilmelidir.
  • Duş öncesi saç maskelerinin saçta bekletilme süresi çoğunlukla 20 dakika veya 1 saat arasındadır. Önerilenin aksini özellikle kozmetik ve kimyasal içerikli ürünler kullanılıyorsa geçmemek gerekir.
  • Doğal içerikli maskeleri inisiyatifinize ve ihtiyacınıza göre 2 saat veya daha fazla süre bekletebilir hatta bir gece boyunca bile bekletip sabah yıkayabilirsiniz.
  • Duşta saç maskelerini uygulamak nispeten daha kolaydır. Diplere değdirmeden uçlara ve boylara uygulayıp 5-10 dakika kadar bekletmeniz ve durulamanız yeterli olacaktır, çünkü bu tür ürünler daha konsantre olurlar ve duşun sıcaklığıyla saç uçlarına daha iyi nüfuz ederler.
  • Duş esnasında kullandığınız saç kremlerinizi direkt ıslak saça sürmek yerine suyunu sıkıp biraz daha nemli saça uygulamak en iyi sonucu almanıza yardımcı olur.

Keyifli bir yazı olmasını umuyoruz, görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

Tags:

You may also like