Saç peeling

Saç Peelingi ve Nasıl Yapılacağı Hakkında Herşey !

By

Yüz , vücut , el ve ayak peelingi çok yaygın ve uzun süredir hayatımızda peki saç peelingin hiç duymuş muydunuz? Diğer peeling türlerine göre oldukça yeni bir uygulama olan saç peelingi uygulaması son zamanlarda oldukça trend. Saç bakım rutinlerinin genişletilmesi ve yeni ürünlerin hayatımıza girişiyle saç peelingi de rutinlere eklendi ve yerini aldı. Peki saç peelingi nedir, ne amaçla uygulanır ve nasıl uygulama yapılır sizler için derledik. Keyifli okumalar…

 

Saç peelingi nedir?

Cilde ya da vücuda yapıldığı gibi temel olarak bir eksfoliyasyon işlemidir. Tanecikli yapıya sahip ürünlerden oluşan saç peelingleri bu yapısı sayesinde saç derisinin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Eğer sürekli saçlarınızda sprey, jöle, saç şekillendirici krem gibi ürünler kullanıyorsanız, kepek ve hızlı yağlanma gibi problemler yaşıyorsanız, saçlarınızı birkaç kez şampuanlamanıza rağmen temizlik hissi alamıyorsanız saç peelingi tam size göre bir ürün olacaktır. Saç derisindeki problemleri çözmek adına saç peelingi oldukça yardımcı bir yan üründür.

Saç peeling nasıl uygulanır?

şampuanlama öncesi kullanılması tavsiye edilen bir üründür. Islak saçlarınızın yalnızca diplerine uygulama yapın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Çoğu saç peelingleri şampuan şeklinde üretiliyor bu nedenle klasik şampuanlama yönteminiz saç peelingi uygulaması için geçerlidir. Saç derisini hedefleyen bir ürün tipi olduğu için saç uçlarına uygulama yapılmamalıdır. Aşırı miktarda ürün kullanımına gerek yoktur, kavanoz şeklinde satılan ürünlerden iki parmakla aldığınız ürün saç dipleriniz için yeterli olacaktır. Fazla ürün kullanımı saç diplerinizi kurutabilir.

uygulaması ne işe yarar?

  • Saç derisindeki ölü hücrelerin atılmasını sağlar ve bu sayede kepek gibi saç sorunlarının çözülmesi için faydalıdır.
  • Saç bakım ürünlerinin saç derisindeki birikimini temizler.
  • Kullanılan bakım ürünlerinin saç derisine daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olur.
  • Tanecikli yapıları sayesinde saç diplerini uyarır uzama hızını arttırır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve bu sayede saçlar daha hızlı uzar.
  • Tertemiz ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.
  • Saç derisinin sebum dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve yağlı saç sorununu ortadan kaldırmaya destek verir.

 

Keyifli ve faydalı bir yazı olmasını umuyoruz, görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşabilir önerilerde bulunabilirsiniz. Sağlıklı ve güzelliklerle dolu günler dileriz.

 

You may also like