Güneş kremi

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

By

Cilt bakımına çok dikkat ediyor pürüzsüz lekesiz temiz bir cilt görünümüne sahip olmak istiyorsanız mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi sadece yazın sürülür diye düşünüyorsanız bu çok yanlış ve cildinize uzun vadede çok  zarar verecek bir düşüncedir. Sonbahar kış günlerinde de güneşli günlerde mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Güneşteki UVA UVB ışınları ciltte hasar oluşturur, cilt lekelerine sebebiyet verir ve cilt bariyerini zayıflatır. Eğer cilt bakımınızdan tam bir verim almak istiyorsanız sabah rutinlerinize kesinlikle güneş kremi dahil etmelisiniz. Peki güneş kremi nasıl seçilmeli, güneş kremi nasıl kullanılmalı iyi sonuçlar almak istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz. Sizler için güneş kremi konusunu enine boyuna inceledik…

 

Cilt tipinizi ve cilt sorunlarınızı bilmelisiniz.

Piyasada yüzlerce hatta belki binlerce güneş kremi var, uygun fiyatlıdan pahalıya doğru giden ve farklı hedeflere göre üretilmiş olan güneş kremlerinden sizin için hangisi uygun öncelikle cilt tipinizi bilmeli ve buna göre bir güneş kremi edinmelisiniz. Yağlı bir cildiniz varsa buna uygun, sivilceli bir cilde sahipseniz bu hedefe yönelik güneş kremi almalısınız. Eğer günlük hayatta hafif makyajlar tercih ediyorsanız renkli güneş kremleri bile mevcut, fondöten veya bb krem kullanmanıza gerek bırakmayan renkli güneş kremlerini seçebilirsiniz. İyice içerik okuyarak vitamin ve mineral destekli tercihinize göre kimyasal olmayan güneş kremleri tercih edebilirsiniz.

Güneş kremleri  kimyasal filtreli, mineral filtreli olarak ayrılıyor, ve nasıl seçilmeli derseniz bu filtre tiplerine göre de tercih yapabilirsiniz.

Kimyasal filtreli güneş kremleri nedir nasıl olur?

Kimyasal filtreli güneş kremlerinde kimyasal bileşenlerle organik bileşenler harmanlanır ve bu şekilde UV ışınlarını emer. UVA UVB ışınlarına karşı oldukça koruyuculardır fakat kimyasal içerikli kremlerde gün içerisinde yenileme gerekir çünkü etki süresi minerale göre biraz daha kısadır. Bunun için kimyasal filtreliden yana tercih yaptıysanız güneş kreminizi 3 saatte bir yenilemelisiniz. Markaya ve ürüne göre değişmekle beraber genellikle kimyasal filtreli güneş kremleri çok fazla beyaz iz bırakarak kalıntı yaratmaz.

 

Mineral filtreli güneş kremleri nedir nasıl olur?

Eğer çok hassas bir cilt tipine sahipseniz, kızarmaya kurumaya yatkın alerjik bir cildiniz varsa mineral güneş koruyucular kullanmanız sizin için çok doğru bir tercih olacaktır. Cildiniz çoğu madddeye duyarlı olacağı için bu tipteki ürünlerle iyi anlaşırsınız. Mineral filtreli güneş kremlerinde daha çok çinko gibi içerikler olur. Çocukların da kullanmasına daha uygundur ve genelde bebeklerde çocuklarda mineral filtre önerilir. Mineral filtreler nispeten doğal içeriğiyle ciltte ilk sürüldüğünde beyazlık bırakabilir fakat cilt emdikçe bu görüntü gidecektir.

Güneş kremi cilde nasıl uygulanmalı…

Size uygun bir ürün seçtiniz peki nasıl kullanacaksınız derseniz güneş kremi sürmek için en önerilen yöntem iki parmak kuralı. Öncelikle cildinizi temizlemeli toniklemeli ve kreme hazırlamalısınız. Ardından kremi sürmeye geçebilirsiniz. İşaret parmağınıza ve orta parmağınıza boydan boya ince bir tabaka halinde güneş kreminizi sıkın. Bu sizin yüzünüz için yeterli miktarda kremdir. Sürerken gözünüze fazla gelmesin çünkü cildiniz hepsini emecek. Mutlaka çıkmadan 30 dakika – 45 dakika evvel güneş kreminizi sürmüş olun. Böylelikle cildiniz tüm kremi tamamıyla emecek ve UVA UVB gibi zararlı ışınlardan tam manasıyla korunacaksınız.

Umarız yazıdan memnun kalmışsınızdır, görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bu soğuk kış günlerinde de mutlaka güneş kreminizi uygulamayı ihmal etmeyin, konu hakkında fikriniz varsa yorumlar kısmında buluşalım. Sağlıklı ciltlerle iyi günler dileriz.

You may also like