Derin Temizle Ne Demek? Nasıl Yapılır?

By

Pürüzsüz, eşit renkte, ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı herkes ister. Bunun için ufak tefek bakımları düzenli olarak uygulamak gerekir. Fakat güzel bir cilde sahip olmak için bakımdan daha önemli bir şey var ki o da cildi temiz tutmak ve düzenli olarak temizlemek. Temizlenmeyen bir cilde hangi bakımı yaparsanız yapın cilt bariyeri temiz olmadığı için doğru şekilde emilim olmayacaktır. Cildi doğru bir şekilde temizleme nasıl olur derin temizleme ne demek cilt bakımı severler için araştırdık.

Derin cilt temizliği için ne yapmalı?

Eğer makyaj uygulaması yapıyor iseniz asla makyajla uyumayın. Geceyi makyajınızla geçirmek gözeneklerin nefes almasına engel olur tıkanan gözeneklerde bakteri üremesi oluşur.

Derin bir temizlik için günde iki kez yüzünüzü yıkamalı ve ardından cildinize uygun birkaç ürünle bu temizliği desteklemelisiniz.

  • Sabah rutini en basit şekliyle şöyle olmalı;
  • Temizleme – tonik – nemlendirme – güneş kremi
  • Gece rutini ise en temel ve basit haliyle şöyle olmalı;
  • Temizleme – tonik – serum – nemlendirme – göz çevresi bakımı
  • Gece rutinine haftada 2 kez asit maskeleri, kağıt maskeler eklenebilir.

Temizleme yaparken mutlaka çift fazlı temizlik uygulanmalı:

İki aşamada temizliğin cildin arınmasına katkısı büyüktür. Fondöten, kapatıcı, allık gibi ten ürünlerinin özellikle de güneş kreminin ciltte kalıntı oluşturmaması için öncelikle yağlı bir temizleyici ile temizlik yapılır. Burada kimya branşındaki benzer benzeri çözer felsefesi işler, bu ürünlerin ciltten çözünmesini ve suyla yıkanarak sökülmesini sağlar. Arından üründen arınmış cilt, cilt tipine uygun içeriğe sahip bir jel formda su bazlı temizleyici ile temizlenir.

Haftada 2 veya 3 kez asit bakımı yapmak cildi arındırır ve derin bir temizleme sağlar;

Farklı içerikte farklı asitler cilt problemlerini çözmek için peeling görevi görür. Bu nedenle derin temizliğin temel ürünlerinden biridir. Cilt asitle tanıştığında düşük dozda ve kısa sürede ciltte tutulmalıdır. Ardından haftalık gün sayısı arttırılır ve sonrasında asit oranı daha yüksek ürünlerle asit bakımı yapılır. Örneğin c vitamini yani L-ascorbic asit kullanıyorsanız öncelikle %5 formda bir ürünle haftada bir başlayabilirsiniz, birkaç hafta sonra uygulamayı haftada iki kez yapıp sonrasında %10 C vitamini içeren bir ürünle bir haftalık asit rutini oluşturabilirsiniz. Asit bakımı yapıyorsanız mutlaka güneş kremi kullanmalısınız, asitlerle cilt tabakası incelir zamanla yenilenir ve bu nedenle güneş bakımı yapılmazsa ciltte sorunlar lekeler oluşabilir, erken yaşlanma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Ayda bir profesyonel cilt bakımı yaptırmak derin temizlik hissini arttırır;

Kendi cilt bakım rutininizi uygularken günlük ve haftalık bakımlarınızı aksatmadan evde yapıp daha etkili sonuçlar için güzellik merkezlerinde dermataloglar tarafından cildiniz için belirlenmiş bazı cilt bakım işlemi uygulamaları yaptırabilirsiniz. Bu sayede cilt analiziniz yapılacak günlük haftalık ve aylık rutininiz belirlenmiş olarak ve derinlemesine temizlenmiş sağlıklı parlak cilde kavuşmuş olacaksınız.

 

Faydalı bir yazı olmasını umuyor sağlıklı ve güzellik dolu günler diliyoruz.

 

You may also like