kış aylarında cilt bakımı

KIŞ AYLARINA ÖZEL CİLT BAKIMI ÖNERİLERİ

By

Kış aylarında iyiden iyiye soğuyan hava ısısı nedeniyle cilt problemlerinin artması oldukça mümkün hale geliyor. Cilt tiplerine göre farklılık gösterebilen bu problemler önü alınamaz bir hale gelebiliyor.

Bu mevsimde normal ciltler kurumaya meyilli hale geliyor, kuru olan ciltler aşırı hassaslaşan bir hal alıyor, yağlı ciltlerde ise kurumaya bağlı olarak bölgesel sivilceler ve daha cildin kendini koruması adına yağ salınımını daha fazla arttırması gibi problemler meydana gelebiliyor. Cildimiz zaten her zaman bakım isterken kış mevsimi geldiğinde daha özenli bir rutine ihtiyaç duyuyor.

Soğuk hava ve rüzgarın cildi olumsuz etkilememesi için özel bir bakım uygulamak gerekir. Soğuk kış aylarında cilt kurur ve dolayısıyla çatlayarak yıpranır. Şehir yaşamının da etkisiyle yıpranan ciltte leke ve siyah nokta oluşumu da artar. Rüzgar ve soğuk havanın ardından sıcak ortamlara girmek ve çıkmaktan kaynaklanan ısı değişimi de cilt için son derece zararlıdır.

Ayrıca, kapalı ortamlarda ısıtıcı klima gibi nedenlerle havanın kuruması da cilt üzerinde zararlı bir etki yaratır. Soğuk ve rüzgarlı hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı mekanlardaki kirli hava ise cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engeller. Tüm bu zararlardan etkilenmemek için kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir sizin için yazdık…

 

Su tüketiminizi arttırın

Su içmek vücuda yalnızca yazın iyi gelmez. Kuruyan ciltlere içten bakımı sağlayan en temel en önemli olgu yeterli miktarda su içmektir. Yüz derisinden vücut derisine derinlemesine içten bir ışıltı ve nemlilik adına su içmek kış aylarında kuruyan irite olan cilt için ilk ve en önemli adımdır.

Beslenmenize dikkat edin

Kış aylarında antioksidan bakımından zengin beslenmek cildinizi içeriden beslemek için çok önemlidir. Özellikle kış mevsiminde raflarda yerini alan narenciyelerden bol bol tüketmek kolajen üretiminizi destekleyecektir. A, C ve E vitamini içerikli beslenmek kış aylarında cilt bakımınız için büyük destek sağlar. Bu içerikte ürünlerle beslenebilirsiniz eczaneden alabileceğiniz a ve e vitamini ampullerini maskelerinize katarak da bakım yapabilirsiniz.

 

Cildinizi nemlendirin

Öncelikle cilt tipinizi bilin ya da belirleyin. Cilt özellikle kış aylarında değişim gösterebilen bir yapıya sahip olduğu için ihtiyacınıza yönelik nemlendirici edinin. Bu mevsimde alacağınız nemlendiricide dikkat etmeniz gereken en önemli şey hassaslaşan ciltte parfüm içeriği ve alkol içeriği olmayan ürünler seçmek. Nemlendiricinizin su bazlı temiz içerikli olmasına özen gösterin.

Dudaklarınızı unutmayın

Ciltle beraber dudaklar da kış aylarında kurumaya ve çatlamaya daha meyilli bir hale gelir. Bu çatlamalar için dudaklarınıza düzenli peeling yapabilirsiniz. Yanınızda çantanızda mutlaka bir dudak balmı veya nemlendiricisi bulundurmalısınız. Dudaklarınıza bariyer olacak ve kış soğuklarından koruyacaktır.

Bakım maskeleri uygulayın

Soğukta kalan cildinize akşam rutininizden sonra bakım maskeleri uygulayabilirsiniz. Cilt bariyerini güçlendirmeye yönelik, nemlendirici içerikli maskeler kış aylarında cilt bakımı için harika seçimler olacaktır. Tek kullanımlık kağıt maskelerden faydalanabilirsiniz. Beyaz kille hindistan cevizini karıştırarak hassas cilde uygulayabilirsiniz. Tüm bunlar cildi son derece rahatlatır.

Vücut bakımınızı aksatmayın

Kış soğuğu ile sadece yüz kurumuyor. Soğuk hava ne yazık ki tüm vücutta tahribat oluşturabiliyor bu nedenle vücut derisine de gerekli özeni göstermek kış mevsiminde çok önemli. Vücudu nemlendirmek için duşta duş yağı kullanabilirsiniz. Sabahları kuru fırçalama yöntemi de kuru ve ölü deriyi atmanız için yardımcı olacak. Keseleme gibi çok baskı yaptığınız uygulamalar yerine kuru fırçalama ve duş kremlerini uygulamak cildinize daha iyi gelecektir.

Umuyoruz ki yazı faydalı olmuştur. Güzellik ve sağlık dolu günler dileriz.

You may also like