Ciltte yaşanan gerginlik

Cildinizdeki Gerginlik Hissini Bu Yollarla Giderin !

By

Ciltte yaşanan gerginlik hissi kendini kabuklaşma, pul pul dökülme ve cilt kuruluğu gibi şekillerde hissedilir. Bu türde bir ciltle günlük yaşama devam etmek kişiyi oldukça rahatsız eder. Özellikle içinde bulunduğumuz mevsimde soğuk kış günleri nedeniyle bu his kendini daha çok gösterebilir. Yüz temizlemesi yapıldıktan sonra ilk başta temizlik hissiymiş gibi gelen bu gerilmeler belli başlı yöntemler uygulanmadıkça katlanarak rahatsızlık vermeye devam eder. Gerginliğin sebebini tespit ederek ve ardından doğru yöntemler uygulayarak ciltte gerginlik hissini giderebilirsiniz, ciltte gerginlik hissini gidermenin yollarını sizler için yazdık.

 

  • Ciltte yaşanan gerginlik sebebi beslenme şekliniz olabilir.

Yeterli su tüketmemek cilt kuruluğunun önemli bir sebebidir, lifsiz beslenmek aşırı kuru gıdalar tüketmek fazla tuz ve fazla kafein de vücudunuzdaki suyun yediğiniz besinler tarafından yok edilmesine sebep olur. Lifli sulu gıdalarla beslenmek, bol bol meyve tüketmek vücudun kuruluğunu gidermek için önemli bir adımdır ve günde en az 8 bardak su içerek içten beslenmeye destek olabilirsiniz.

  • Cilt tipinize göre ürünler kullanmamak gerginliği arttırır.

Cilt tipiniz hassaslaşmaya meyilli ve kuru yapıda bir ciltse gerilmelerin oluşması çok doğal bu nedenle bakım ürünlerinizi buna göre seçmeli ve cilt bakım rutini oluştururken buna göre bir rutin belirlemelisiniz. Zıt bir cilt tipinden bahsedeceğiz; yağlı ciltler. Yağlı ciltlerde gerilme olmayacakmış gibi bir algı olsa dahi eğer yağlanmayı kontrol altına almak için sert içerikli veya alkol içerikli ürünler kullanıyorsanız ciltte gerginlik hissi başlaması ve bu hissin artması olasıdır. Cilt ürünleri alışverişinizi yaparken kendi cilt tipinize göre seçim yapmak ve sert kimyasal içeren ürünlerden uzak durmak cilt sağlığınız için yumuşak gerilmelerin az olduğu bir cilt için en iyisidir.

Peki ciltteki gerginlik hissini gidermenin yolları nelerdir?

  • Beslenme ve yanlış ürün seçiminden bahsettik. Eğer bu tür sağlıksız tercihlerde bulunuyorsanız size doğru seçimleri nasıl yapabilceğinizden bahsedelim.
  • Bakım ürünlerinizde köpüren jeller yerine direkt olarak köpük temizleyicilere yönelebilirsiniz.
  • Çift fazlı temizlik uygulaması yapabilirsiniz. Önce yağ bazlı bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkayıp ardından su bazlı jel uygulaması yapmaya çift fazlı cilt temizliği denir. Bu yöntemle daha yumuşak ve nazik bir temizleme yapmış olacaksınız ayrıca çok daha derinlemesine bir temizlik şeklidir.
  • Nemlendirici etkili, alkol içermeyen bir tonik kullanabilirsiniz.
  • Kore cilt bakımından tüm dünyaya yayılan ve “essence” adı verilen ürün kuru ciltler için serum ve nemlendirici krem öncesi harika bir ürün çeşididir. Son yıllarda oldukça popüler olan essencelar serum ve tonik arası bir yapıya sahip ve nemlendirme adına çok şey vaat eden bir ürün tipi.
  • Serum kullanımını atlamayın çünkü serumlar çoğunlukla konsantre içeriklerdir ve kuruluk kaynaklı cilt gerginliğine çok iyi gelirler. Kuruyan ciltlerin çok daha hızlı kırıştığını uzmanlar da belirtiyor. Serumların emilimi yüksektir ve kuruluk için cilt rutininize serum eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Cilt kuruluğunu gidermek tabii ki nemlendiriciden geçiyor ve nemlendirici seçimi çok önemli. Özellikle kuru, hassaslığa meyilli ve gergin cilt yapınız varsa mutlaka doğal içerikli silikon SLS paraben SLES içermeyen parfümsüz nemlendiriciler tercih edin.
  • Hyaluronik asit içeriğinden faydalanın, son aylarda oldukça popüler olan hyaluronik asit kremler ve serumlarda bulunmakta. İsminin asit olduğuna bakmayın, cilt soyucu eksfoliyasyon edici veya kimyasal peeling gibi etkisi olmayan bir bileşen. Tamamıyla nemi ciltte hapsetme görevi var ve gerginlik hissine birebir.
  • Göz kremi de rutin sonu için çok mühim çünkü gergin ciltte kırışmalar daha hızlı meydana gelebilir ve göz çevresi kırışmaya son derece meyillidir. Kaz ayağı görüntüsünü yok etmek veya oluşumunu engellemek için mutlaka göz çevresi kremi kullanın.

 

Umarız yazı faydalı olmuştur. Fikirlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like