duş jeli

Cildine En Uygun Duş Jelini Nasıl Seçersin?

By

Bakım trendleri zamanla değişiyor ve duş rutini bile cilt bakımı için, vücut derisinin bakımı için önemli bir hale gelmiş durumda. Eskiden sabunlar, lifler ve keselerle geçen banyo zamanı şimdilerde çeşit çeşit duş jellerinin raflarda yerini almasıyla beraber daha farklı bir deneyime dönüşüyor. Nemlendirici etkili, deri yenileyici ya da soyucu etkili pek çok ürünün piyasada artmasıyla beraber insanlarda bu çeşitlilik içinde bir kafa karışıklığı oluşuyor. Duş jeli seçimi nasıl olmalı, cildinize göre en uygun duş jeli nasıl seçilir, duş jeli seçerken dikkat edilmesi gereken faktörler nelerdir hepsini sizler için inceledik ve yazdık.

 

Duş jeli Seçmek için Cilt tipinizi analiz edin

Cilt tipinizi bilmeniz ve buna göre bir seçim oluşturmanız en doğrusu olacak. Eğer hassas bir cildiniz varsa daha çok doğal içeriğe sahip ürünlere yönelmek cilt sağlığınız için iyi seçim olacaktır. Yoğun ve yapay parfüm içermemesi, tanecik, asit ve alkol gibi bileşenler bulundurmaması mümkünse doğal yağ içerikleriyle besleyicilik sağlaması hassas cildinize zarar vermemesi için en iyisidir. Raflarda ürün bakarken jel boya, parfüm, paraben veya sülfat içeriği olmamasına dikkat edin.

Eğer kuru cildiniz varsa fakat hassaslık gibi bir durum söz konusu değilse, yine yağ içeren ya da papatya hamamelis gibi çiçek içeriği olan ürünlere yönelebilirsiniz. Cildiniz atopik veya alerjik değilse pullaşma ve dökülme gibi sorunlar varsa duş kremi diye geçen kremsi yapıdaki duş jellerini kullanabilirsiniz, nemlendirerek kuruluğu giderir ve cilt temizliği sağlar. Deri üzerinde ileri derecede kabuklanma varsa peeling içerikli tanecikli ürünlerden de faydalanabilirsiniz. Derinizi kısa sürede yenilemek için neredeyse kese görevi görebilecek kadar güçlü ürünler bulabilirsiniz. Peelingli duş jeli kullanacaksanız mutlaka duş sonrası kuru yağ veya nemlendiricilerden faydalanın.

Normal cilt yapısı için Duş jeli…

Normal bir cilt yapınız varsa seçim yapmanız çok daha kolay olacaktır. Özel bir hedefe yönelik olmayan, raflardaki hemen hemen her ürünü kullanabilirsiniz. Tabii ki içeriğinde sülfat silikon gibi zararlı bileşenler olmamasına dikkat etseniz deri sağlığınız için en iyisidir. Fakat normal bir cilde sahipseniz daha yoğun kokular kullanabilme gibi bir şansınız olacaktır. Parfüm hassasiyeti gibi bir durum söz konusu olmadığı için çok yapay olmadığı sürece dilediğiniz türden kokularla duş keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Yağlanmaya meyilli fakat yer yer dirsek veya diz gibi bölgelerde kuruma olabilen bir cilde sahipseniz seçeceğiniz ürünler daha çok keçi sütü, hindistan cevizi sütü gibi içeriklerden oluşan duş jelleri olabilir. Hem yağ dengesi sağlayacak hem aşırı kurutma yapmayacak ve eklem bölgelerindeki kurulukların iyileşmesine yardımcı olacaktır. Her zaman ki tavsiyemizi belirtelim mutlaka bir ürün alırken içindekiler kısmını güzelce inceleyin. Doğal içeriklerden oluşur yazan pek çok ürünün bileşenlerinin veya parfümlerinin yapay bileşenlerden geldiğini görebilirsiniz. Önemli olan aldığınız ürünün kokusunun gerçekten neyden yapıldıysa kokunun oradan gelmesidir. Sentetik parfümler cilt tipiniz nasıl olursa olsun zarar verici olacaktır.

Duş jeli kullanırken, sert lifler, plastik lifler ve yapay keselerden uzak durmalısınız. Bu uygulama şekilleri de cildiniz hassas olmasa dahi yıpratıcı etki yaratabilir. Yumuşak ve doğal liflerden faydalanmanız doğru cilt temizliği için en doğru tercihlerdir. Kese kullanmaktan hoşlanıyor ve verdiği temizliği başka ürünlerde bulamıyorsanız ve vegan değilseniz ipek keselerden edinebilirsiniz. Ciltte tahribatı çok az olacaktır ve temizleyici etkisi de oldukça iyi olacaktır.

 

Bizim önerilerimiz bu şekilde, sizlerin de bu konu hakkında fikirleriniz varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Umarız keyifli bir yazı olmuştur, sağlıklı günler dileriz.

You may also like