Burundaki siyah noktalar

Burundaki Siyah Noktaları Evde Temizleyin !

By

Siyah nokta sorunu sivilcelerden bile daha yaygın herkesin bir dönem muzdarip olduğu bir cilt sorunudur. Cilt tipine bağlı olarak meydana gelebilen bu sorun özellikle T bölgesi olarak adlandırılan bölgede ve yanaklarda yoğun olarak gözlenebilir. Gözeneklerin fazla olduğu bölgelerde yaşanan bu sorun özellikle çene ve burun bölgesinde çok daha fazla şekilde ortaya çıkar. Burun üzerindeki siyah noktalar oldukça inatçıdır ve geçmesi için cilde iyi ve düzenli bir bakım yapılması gerekir. Çoğu kişi burnunda oluşan ve geçmeyen siyah noktalardan şikayet eder, siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız burundaki siyah noktalar nasıl geçer önerilerimizi yazdık.

 

Siyah nokta nedir?

Öncelikle siyah nokta nedir ve niçin oluşur tedavi etmek için bunu bilmemiz gerekir. Siyah noktalar çoğunlukla yağ ve kirlilik nedeniyle meydana gelir. Cilt üzerine biriken yağ, kir ve ölü deri gibi birikintiler gözeneklere yerleşir ve burada kalıntı oluşturur. Bu kalıntıların güneş ışınları, hava veya dış etkenlerle temasa geçerek okside olarak koyulaşmasıyla koyu renkli bir görünüm olur ve bu görünüme siyah nokta adını veririz. Gözeneklere yerleşen bir sorun olduğundan kaynaklı, en çok gözenek bulunan bölgelerde yoğun yaşanan bir sorundur. Bu nedenle özellikle burun üzeri gözenek fazlalığı nedeniyle burun bölgesinde siyah noktalar fazladır.

Burundaki siyah noktalar nasıl geçer?

Siyah nokta oluşumunun en büyük nedeni sebum dengesizliğidir. Bu nedenle cilt tipine yönelik temizleme jelleri ve ürünleri kullanarak cildin temizliğini düzenli olarak sağlamak çok önemlidir. Yağlı bir cilt tipindeyseniz buna göre karma ya da kuru bir cildiniz varsa bu hedefe yönelik bir ürün satın alarak düzenli şekilde sabah ve akşam cildinizi temizlemelisiniz.

 

  • Kimyasal peeling yönteminden faydalanarak burundaki siyah noktalara asit uygulaması yapabilir. Asit içerikli tonik veya temizleyicilerle özellikle bu bölgeye uygulama yapabilirsiniz.

 

  • Aktif karbon, kil veya asit içerikli maske uygulamasını burundaki siyah noktaların üzerine uygulayabilirsiniz. Haftada bir uygulama yapmanız burundaki siyah noktaların geçmesine fayda sağlayacaktır.

 

  • Güneş kremi kullanmayı ihmal etmemelisiniz, çünkü bahsettiğimiz gibi güneş oksidasyon yaratan ışınlara sahiptir ve gözeneklerde biriken sebumların siyah noktaya dönüşmesine sebebiyet verir. Bu durumu engellemek için temiz cildinize düzenli olarak yaz kış fark etmeksizin güneş kremi uygulamalısınız.

 

  • Vakumlu temizleyici ya da manuel temizleyici edinebilirsiniz, ılık suyla gözenekleri yumuşattıktan sonra siyah noktaları çıkarmaya yardımcı olursunuz. Bu uygulamalardan sonra mutlaka boşalan gözeneklerin kirlenmemesi için hemen tonik uygulamalısınız.

 

  • Mağazalarda satılan siyah nokta çekmek için üretilmiş siyah nokta bantlarını burnunuza uygularsanız burundaki siyah noktalarınızın azaldığını fark edeceksiniz. Bu uygulama ardından da tekrar temizleyici tonik uygulamanız gerekir.

Siyah noktalar için ev yapımı maskeler de yapabilirsiniz

 

  • Yumurta akı maskesi:

Malzemeler:

  • Yumurta akı
  • Peçete (ya da havlu kağıt)

Yumurtanın beyazını ayırın ve çırpın, burnunuzun üzerine bir bekleyerek kademeli olarak birkaç kat uygulayın ve en son üzerine bir peçete koyarak tekrar yumurta akı sürün. Kurumasını bekleyin ve yavaşça çekin. Bu uygulamadan önce cildinizin temiz olması çok önemli hatta öncesinde buhar banyosu yaparak gözeneklerinizin açılmasına destek verebilirsiniz.

 

  • Bal maskesi:

Malzemeler:

  • Bal
  • Limon

1 çay kaşığı balı küçük bir kaba koyun, içerisine çeyrek limonu sıkın, temizlediğiniz cildinize uygulama yapın. Maskeyi burnunuzda bekleyin ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. C vitamini renk açma özelliğine sahiptir ve temizleyicidir, bu nedenle siyah noktaları temizler ve koyulaşan yağların rengini açarak söker. Bal da cildinizi yumuşatır ve limonun asidite oranını azaltır.

Yazının faydalı ve keyifli olmasını umuyoruz, fikirlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileriz.

You may also like