Yüzde fazla mimik kullanımı, genetik ve çevresel faktörler gibi sebeplerden dolayı ince çizgi ve kırışıklık görünümü artabiliyor. Tam bu sorunun çözümü için botoks uygulaması yapılıyor. Botoks uygulaması son derece pratik bir şekilde yapılıyor ve ortalama 15 dakika gibi bir sürede bitiyor. Profesyonel kişiler tarafından size uygun doz belirleniyor ve korkma şaşırma kızma gibi ifadeler yapıldığındaki kırışık görünümü gideriliyor. Bu sayede genç ve zinde bir görünüm yakalanıyor.
Botoks içeriği nedir?
Botoks laboratuvar ortamında üretilen bir bakteriden elde edilen tıbbi bir maddedir botulinum toksini, clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilir kesinlikle yılan zehri değildir bu son derece yanlış bir bilgidir. Botoks uygulamasında madde hedeflenen bölgeye uygulanarak enjeksiyon yapılan bölgenin hareketinin azaltılması amaçlanır. Nörolojik hastalıkların tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoks uygulaması, diş sıkma rahatsızlığı, şaşılık, göz tembelliği ve aşırı terleme gibi problemler için de yapılmaktadır. Botoks yapılan bölgeler rahatsızlığın türüne göre değişmektedir. Sizler için botoks yapılan bölgeleri araştırdık ve yazdık keyifli okumalar.
Botoksun yüzde uygulandığı bölgeler;
Botoks uygulaması en çok estetik kaygılar nedeniyle yüz bölgesinde tercih ediliyor. En çok kullanılan ve iyi sonuç alınan bölgelerse alın bölgesi, kaş arası ve göz çevresi bölgelerini içeren yüzün üst bölgeleri. Tabii ki alt bölgeler ve dekolte bölgelerine de uygulanan bu işlemi bölüm bölüm incelemek gerekirse şu şekilde.
Üst yüz:
Alındaki mimik çizgilerinin giderilmesi, kaş çatıldığında oluşan kırışıklık, düşük kaşların yukarı kalkması ve şakak bölgesinin gerilmesi, kaz ayakları ve çizgilerinin yumuşak görünüm kazanması gibi sebeplerde üst yüz uygulaması yapılıyor.
Orta yüz:
Burun kenarındaki tavşan çizgisi denilen çizginin yok edilmesi ve maseter kasına (çiğneme kası) yapılan uygulanmayla, çene eklemindeki sert ve keskin görüntünün giderilerek çenenin genişliği azaltılarak yumuşatılması işlemleri yapılıyor.
Alt yüz:
Alt yüze yapılan uygulamaya nefertiti lift deniyor, enine ve boyuna çene kontürüne uygulanan bu yöntem boynu kaldırmak için uygulanıyor. Çene kenarına yapılan birkaç noktaya küçük dozlarla enjeksiyon işlemi yapılıyor ve yüz ovalinin toparlanması boyun ve çene kenarı belirgin hale getirilmesini sağlıyor.
Gummy smile:
Dış dudak kenarlarının aşağı doğru indiği durumlarda yukarı çekerek tebessüm görüntüsü sağlanıyor. Burun dudak arasındaki çizgilenmelerin giderilmesi de sağlanıyor. Bu sayede gülümsemede diş etlerinin görünmesi engelleniyor ve doğal bir gülümseme görüntüsü ortaya çıkıyor.
Boyun:
Boyun bölgesine uyugulanan botoks ile boyunda oluşmuş enine çizgiler azaltılabilir ya da tamamen yok edilebilir. Eğer bu boyun çizgileri gerildiğinde kayboluyorsa sadece tek başına yapılması çok başarılı bir sonuç verir. Eğer çizgiler kaybolmuyor ise kırışıklıklar azalır, cilt canlı ve diri gözükür.
Dekolte:
Dekolte bölgesi de aslıda boyun bölgesinin devamıdır. Özellikle yakası açık kıyafetler bu bölgenin ön planda gözükmesine neden olur. Bu bölgedeki kırışıklık ya da buruşmuş görünüm varsa azaltmak için tercih ediliyor. Dekolte Botoksu uygulaması ile bu bölge daha diri ve canlı gözüküyor.
Umarız yazı bilgilendirici olmuştur. Botoks yaptırdınız mı veya yaptırmayı düşünüyor musunuz? Fikrinizi bizimle paylaşın. Botoks yaptırdıktan sonra neler yapmalı merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı ve güzel günler dileriz.