microblading

MİCROBLADİNG NEDİR?

By

Kaşlar yüz ifadesini doğrudan etkiler. Son yıllarda kalın kaşın ve doğallığın ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Fakat şimdinin aksine 90lar 2000ler döneminde incecik alınmış kaşlar modaydı ve bu kaş modeli uzun vadede çoğu kadının kaşlarının seyrelmesine neden oldu. Microblading tam bu duruma çözüm niteliğinde bir yöntemdir çünkü microblading kaşlara uygulanan bir tür kalıcı makyaj çeşididir. Kaş kontürü tekniğidir, kaşlardaki boşluğu doldurmak ya da daha gür bir kaş yapısı isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Microblading yaptırmaya karar verdiyseniz ve mircoblading nasıl bir işlemdir, yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra neler yapılması gerekiyor ilgileneniyorsanız keyifli okumalar diliyoruz.

Mircoblading Nasıl Bir İşlemdir?

Microblading temelde bir dövme gibi algılansa da dövmenin bir tekniğidir. Microblading işlemi için özel microblading kalemi vardır, buna tam olarak iğne diyemeyiz. Boydan boya bir boyama söz konusu değildir, özel kalemiyle tek tek kıl görünümünde çizgiler çekilir ve doğal bir kaş görünümü yakalanır. Bu teknikte işlem derinin en üst katmanına yani epidermis’e uygulanır ve bu sayede işlemin daha kısıtlı bir süre kalıcı olması hedeflenir. Microblading işleminde renk pigmentlerinin epidermise gönderilmesi klasik kalıcı makyaj tekniklerine ve kıl tekniğine oranla 3 kat daha ince ve doğal bir görünüm sağlar. Uygulama 1-1.5 saat sürer. Ve 2 3 hafta sonrasında rutüş yaparak görünümün oturması sağlanır.

 

Microblading Yapılmadan Önce Neler Yapmak Gerekir?

İşlem öncesi en önemli aşama kaş tasarım aşamasıdır. Çünkü kaşınızda ortalama 1 sene kalacak bir görünüm için karar vermektesiniz, işlemin sonucunda nasıl bir kaş görünümüne ve ifadeye sahip olacağınız önceden tasarlanmalı ve önceden bilinmelidir. Kaş tasarımı ayrıca bir uzmanlık gerektirir. Yakalamak istediğiniz ifade, kaş yoğunluğu ve uzunluğu yüz şeklinize göre size özel tasarlanmalıdır. En ufak bir kavis veya uzunluk yüzünüze başka bir ifade katabilir, ufak detaylara kesinlikle dikkat edilmelidir. Ve kaş tasarımı yapılırken uzmanların önerisi kendi kaş şeklinizi uç bir şekilde değiştirmemeniz yönünde çünkü zamanla boya silinecek ve mevcut kaşınızla işlem yapılan yerler arasında farklılık oluşacaktır.

kaş blading

Microblading Yapıldıktan Sonra Neler Olur?

İşlem uygulandıktan sonra iyileşme 1 haftayı bulur. Cilt tipine göre kalıcılık 1 – 1buçuk yıl sürer, zamanla azalan boyayla oluşan boşluklara rotüş yaptırarak süreyi uzatabilirsiniz. İşlem sonrası ince bir kabuklanma olur. Uzmanınızın önerdiği kremi sürüp bakım yapılmalı ve kabuk soyulmamalı. Kabukları erken soyulması uygulamanın ömrünü kısaltır.

Microblading Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama bittikten sonra ilk 48 saat en önemli süre. Bu süre zarfında kaşlarınıza dokunmamalı suyla temas ettirmemeye dikkat etmelisiniz. Yalnızca temiz pamuğu temiz suyla ıslatarak hafif hareketlerle dokundururak gerginliği azaltıp üzerindeki boyayı temizlemelisiniz. Solaryuma girmemeli ve direkt güneş ışınlarından kaçınmalısınız. Dışarı çıkacağınız zaman kaşlarınza, 30 ve 50 SPF arası güneş korumalı kremler sürebilirsiniz.

microblading sonrası

Hijyen ve kalıcılık için yüzme havuzu, sauna ve cilt için yapılan farklı kozmetik uygulamaları faaliyetlerinden kaçınılmalısınız.

Uzmanların tavsiyesi mecbur kalmadıkça ilk gün ağrı kesici türevi ilaçları kullanmamanız yönünde. Kan sulandıracak ilaçlar kullanıyorsanız ilk 24 saat almayı kesmelisiniz.

İlk hafta banyo yaparken kaşlara vazelin sürüp yapabilirsiniz, suyla teması en aza indirmenize sebep olacaktır.

İki haftalık süreçte eksfoliyasyon yapan fiziksel ve kimyasal peelinglerden uzak durmalı. Yumuşak içerikli ürünlerle cilt temizliği yapmalısınız.

Ayrıca kaş bölgesinin 2-3 hafta içinde pudra veya makyaj ürünlerinin uygulanmaması tavsiye edilmektedir.

Microblading işlemi yaptırmayı düşünüyorsanız düşüncelerinizi, yaptırdıysanız tecrübelerinizi lütfen yorumlar kısmında bizimle paylaşın!

Umarız keyifle okumuşsunuzdur, sağlıklı günler dileriz…

You may also like