aloe vera güzellik

ALOE VERANIN GÜZELLİK İÇİN FAYDALARI

By

Aloe vera yüzyıllardır gerek tıp alanında gerek güzelleşme adına şifasından faydanalılan bir bitki türü. Ana vatanı Afrika olan aloe vera bitkisi çok kolay yetiştiriliyor ve bitkiye sarısabır da deniliyor. Aloe vera cilt geçmişte cilt hastalıklarını iyileştirmek için kullanıldı, bunun dışında tüketilebilen bir bitki olmasından ötürü bağışıklık sorunlarına kalp hastalıklarına ve diyabet tedavisine de çare olması için tüketilmiştir. Çünkü aloe veranın içeriği çok zengindir yapraklarının içindeki jel kısmında 18 çeşit amino asit, 20 çeşit mineral ve 12 vitamin ihtiva eder. Tüm dünyada doğal bakıma ve doğal içeriklere ilgi artmışken aloe verada kozmetik ürünlerin içeriğinde yerini almış durumda. Direkt olarak bile cilde hatta cilt yaralarına sürülebilen aloe veranın güzellik için faydaları nelerdir, aloe vera nerelerde ve nasıl kullanılır aloe vera ne fayda sağlar yazının devamında tüm detaylarıyla…

 

Aloe veranın güzellik için ne faydası var?

Aloe veranın faydalarından bahsedildiğinde akla ilk cilt bakımı ve cilt onarımı gelir. Doğal bir antibakteriyel yapıya sahiptir bu sebeple basit yanıklarda, sinek böcek ısırıklarında, uçuk tedavisinde, sivilce kurutmada kullanılabiliyor. Antioksidan zengini içeriğiyle güzellik için faydaları oldukça fazla. Güneş yanığı ve lekelerine iyi geliyor ve direkt olarak lekeye yanığa sürülebiliyor. Teker teker incelemek gerekirse aloe veranın güzellik için faydalarının etkili olanlarını sıralayalım.

 

Ciltte yaşlanma karşıtı etkisi vardır:

Vücuttaki kolajen miktarının yaşlanmaya direkt etkisi olduğundan diğer yazılarımızda da bahsetmiştik. Aloe vera içeriğindeki vitamin ve minerallerden kaynaklı kolajen üretimini destekliyor ve yaşlanma karşıtı bir etki yaratıyor. Aloe veranın güzellik için faydaları A,C ve E vitamininden geliyor. C vitaminin faydalarından bir yazımızda detaylıca bahsettik ilgilenirseniz burdan bu yazıyı da okuyabilirsiniz.

Sivilceleri iyileştirir:

Jel dokusu sayesinde aloe vera yağlı ciltlere iyi gelir ve akne tedavisi için son derece faydalıdır. Yağlı görünümü azaltır yağ dengesini düzenler ve cilde daha mat bir görünüm kazandırır. Sivilce tedavisinde lokal olarak sivilcelerin üzerine aloe vera jelini uygulayabilirsiniz ve bu uygulamayı gün içinde birkaç kez tekrar edebilirsiniz.

Kuru ciltleri rahatlatır:

Aloe veranın zengin jel içeriği cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Aloe vera hyaluronik asit sentezinde artışa neden olur ve hyaluronik asit su tutmaya yarayan bir bileşendir cildin nem dengesi için son derece etkilidir. Fakat aloe vera tek başına bu konuda yeterli değildir yağlanma sorununu da tedavi edebilen jeli kuru cilt için tek başına yetmez bu nedenle badem yağı ya da hindistan cevizi yağıyla karıştırıp cilde uygulamak en doğru ve etkili yöntem olacaktır.

Saç bakımında kullanılır saça sağlık katar:

Aloe vera güzellik C, E, B-12 vitamini, folik asit ve kolin içeriği sayesinde saçı besler ve parlaklık kazandırır. Yeni saç oluşumunu destekleyerek saç uzamasını hızlandırır. Kafa derisi tahrişini azaltmaya yardımcı olur, saç dibini nemlendirerek kepek oluşumunu engeller. Saça kullanımında da karite yağı, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ekleyerek etkisini arttırabilirsiniz.

 

Aloe vera nasıl kullanılır?

 

İsterseniz direkt olarak bitkiyi satın alıp yetiştirebilirsiniz. İsterseniz de yapraklarından satın alabilirsiniz. İnternet üzerinde iki şeklini de bulmanız mevcut. Botanik dükkanlardan da edinebilirsiniz. Aloe vera edindikten sonrasında ise aloe vera yaprağının içini çıkarmanız gerekecek bunun için yaprağını ortadan ikiye kesin. Kestikten sonra jel kısmı ortaya çıkacak bu kısmı da bir kaşık yardımıyla çıkarabilirsiniz yapraklardan jeli kolaylıkla sıyırarak çıkarabilirsiniz. Kullanacağınız kadarını bölüp geri kalan aloe verayı dondurabilirsiniz veya yakın zamanda kullanacaksanız buz dolabında saklayabilirsiniz.

Yazı umarız faydalı olmuştur. Beğendiyseniz veya konu hakkında sizin de fikirleriniz varsa lütfen bizlerle yorumlar kısmında paylaşın. Sağlıklı günler dileriz.

 

You may also like