Stil Sahibi Bir Kadın Olmanın Yolları !

By

Stil sahibi olmak toplulukta öne çıkmanızı sağlar. Ofiste, okulda, günlük hayatta stil sahibi bir kadın her zaman 1-0 öndedir. Tarz sahibiyseniz oldukça şık ve trend bir görünüm yakalarsınız ve ilk bakışta ön planda olursunuz. Tarz aslında kişinin beğenilerine göre değişen bir olgudur, moda trendleri de sık sık değişiyor fakat trendlerin arasından size en uygun tercihleri yaparak her zaman güncel bir görünüme sahip olabilirsiniz, zaten son yıllarda 70lerden geç 2000’lere uzun zamanları kapsayan bir moda anlayışı hakim. Siz de kendi çizginizi belirleyerek kolayca stil sahibi olabilirsiniz. Sizler için stil sahibi bir kadın olmak için 4 basit ipucu yazdık, keyifli okumalar.

Çizginiz ve zevkleriniz belli olsun

Belirttiğimiz gibi moda sürekli değişime uğrayan bir olgu. Bu değişimler aslında sürekli şekilde kendini tekrar eder, örneğin 90ların modası mom jeanler, bol kesim pantolonlar son yıllarda tekrar moda olmuş durumda. Bu nedenle sürekli değişen trendlere ayak uydurmaya çalışmak yerine sofistike zevklerinizin ön planda olması doğru orantıda sizi de ön plana çıkaracaktır. Sevdiğiniz ve kendinize yakıştırdığınız renkte ve kesimde giysilerden çok şaşmamanız en doğrusu. Basit bir şekilde kendinize en uygun ve kendinizi içinde en rahat hissettiğiniz modern parçalar sizi her zaman şık ve bakımlı gösterir. Pinterest gibi uygulamalardan da beğenilerinize göre kombinlerden faydalanabilir dolabınızdaki giysileri bu şekilde değerlendirerek kombinasyon yapabilirsiniz. Kendi çizgilerinizin ve zevklerinizin öne çıktığı bir tarzla stil sahibi olmak için gereken özgüvene çok daha kolay sahip olursunuz.

Aksesuarlarla tarzınızı güçlendirin

Bulunacağınız ortamın havasına göre ve giydiğiniz giysilere göre aksesuar seçimi, yaptığınız kombinleri destekleyecek ve eğer sade ve minimalistik bir giyim tarzı tercih ediyorsanız sizi canlandıracak etkiler yaratır. Küçücük bir küpe bile tüm görüntünüz için bambaşka bir etki verebilir. Aksesuarların sınırı yoktur, saçlarda taç fular gibi aksesuarlar da oldukça güçlü bir görüntü yaratmanıza destek olur. Gömleklerle ya da v yaka bluzlarla şık kolyeleri kombin edebilirsiniz. Bileklik ya da şahmeran tarzı el ya da bilek aksesuarlarıyla dikkati ellerinize çekebilrsiniz. AKsesuar kullanımı tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir tercih ve tarzınızı ön plana çıkartarak sizi çok şık gösterdiği gibi ince bileklerinizi, ince boynunuzu ortaya çıkarmak ve güzel görünen uzuvlarınıza dikkat çekmek için de tercih edilebilir.

Ortama uygun tercihlerde bulunun

Tercihleriniz mutlaka gideceğiniz yere görüşeceğiniz kişilere uyumlu olsun. Görüşeceğiniz kişiler derken kafa karışıklığı oluşabilir fakat eğer erkek arkadaşınızın ailesiyle ilk kez görüşecekseniz daha sade, aşırılıktan uzak tercihlerde bulunmanız temiz ve abartısız giyinmeniz sizi daha hoş gösterir. Partiye giderken yaptığınız tercihle akraba ziyaretindeki tercihiniz elbette farklı olmalı. Tabii ki bir çizginiz ve belli tercihleriniz olması gerekir fakat stil sahibi bir kadının belirli çizgilerde farklı giysileri olmalıdır. Kimi yerde daha mini elbiseler etekler tercih edebilirken bazı ortamlar kesinlikle pantolon ya da uzun elbise gibi giysiler için daha uygundur. Beğenileri toplamak, toplum içinde hoş bir biçimde göze çarpmak istiyorsanız mutlaka ortama uygun tercihlerde bulunmalısınız.

Ayakkabılara dikkat edin

Boşuna dememişler: dost başa düşman ayağa diye… Ayakkabılar her zaman ilgi çeker özellikle de kadınlar tarafından. Onlarca ayakkabınız olmasına gerek yok, kombinlerinize uyabilecek, eski görünmeyen ve temiz ayakkabılara sahip olmanız yeterli. Ayakkabılarınız deri türeviyse her zaman boyası yeni olmalı, sneaker, babet sandalet gibi günlük ayakkabıalrsa mutlaka silinmiş ve temiz olmalıdır.

Umarız yazıdan keyif almışsınızdır, bu yazı ve güzellik blogumuz hakkında  fikirlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Güzelliklerle dolu günler dileriz.

You may also like