EVDE TIRNAK GÜÇLENDİRİCİ KÜR

EVDE TIRNAKLARIMIZI GÜÇLENDİRECEK KÜRLER YAPMAK ZAMANI…

By

EVDE TIRNAKLARIMIZI GÜÇLENDİRECEK KÜRLER YAPMAK ZAMANI …

Ellerin güzelliğini ortaya çıkaran elleri dikkat çekici yapan unsur tırnaklardır. Bakımlı duran sağlam ve sağlıklı tırnaklar ellerin görünümünü direkt olarak etkiler. Beslenmeye ve genetiğe bağlı olarak tırnaklar dönemsel olarak zayıflayabilir daha ince ve kırılgan yapıya sahip olabilirler. Fakat evde yapacağınız bazı kür tarifleriyle sağlıklı tırnaklara kavuşmanız mümkün. Tırnaklarınızın yapısını kalınlaştıracak, kırılmalarını engelleyecek kopmalarını azaltacak kürleri derledik. Evde tırnak güçlendirici kür nasıl yapılır neler tırnağa iyi gelir yazının devamında.

Limon zeytinyağı mucizesi:

Çok yaygın olarak bilinen bu klasik tarif her zaman kurtarıcı bir kürdür. Evde tırnak güçlendirici kürler arasında en popüleri olan bu kürü her oje değiştirdiğinizde uygulayabilirsiniz. Nasıl yapıldığına gelirsek 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun bir kaseye koyun ve tırnaklarınızı 10 dakika kadar bu kürün içinde bekletin. Ardından ılık suyla yıkayın sıktığınız limonun içine tırnaklarınızı sürterek tırnaklarınızın beyazlamasına da fayda sağlayabilirsiniz.

Elma sirkesi:

Özellikle tırnaklarınızın uzama hızını arttırmak için en etkili malzeme elma sirkesidir. Kütikül denen tırnak kenarı etlerinin yumuşamasını sağlar tırnakları güçlendirir. Yapması ise oldukça basittir. Bir kasenin içine bir su bardağı ılık suyu doldurup 1 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin, tırnaklarınızı bu su içinde 10 dakika bekletin durulayıp bakım kreminizi sürün. Elma sirkesinin asidik yapısı nedeniyle haftada iki kere yapmanız önerilir.

Çay ağacı yağı:

Doğal ürünlerin bu kadar rövaçta olduğu günlerde çay ağacı yağını duymayan yoktur diye tahmin ediyoruz. Pek çok alanda faydası olan çay ağacı yağı tırnak bakımında ve tırnak güçlendirmede oldukça faydalı bir yağ türüdür.  Ilık suyun içine 10 damla çay ağacı yağı ve bir kapak gül suyu ekleyip tırnaklarınızı bu suda bekletebilirsiniz. Bunun dışında tırnağınızda mantar sorunu gibi enfeksiyon problemleri varsa bir pamuklu çubuğa direkt olarak çay ağacı yağını batırıp sorunlu bölgeye sürebilirsiniz. Enfeksiyonların hızla azaldığını göreceksiniz.

E vitamini:

Saç ve tırnak uzamasında E vitamini çok etkili bir vitamin türüdür. İsterseniz geceleri direkt olarak uyumadan evvel tırnaklarınıza bir e vitamini ampulünü kırıp içindekileri sürebilirsiniz. İster manikür suyuna katabilirsiniz. Tırnaklarınızın sapasağlam olduğunu fark edeceksiniz e vitamini tam bir tırnak dostudur. Eczanelerden e vitamini ampullerini çok uygun fiyattan edinebilirsiniz.

Sarımsak:

Sarımsak, tırnak hem tırnak mantarına karşı etkili olan antimikrobiyal özellikler içerir hem de tırnakların kalınlaşmasını ve güçlemesini sağlar. Bunun için birkaç farklı uygulama yöntemiyle kür hazırlayabilirsiniz bunlardan biri; eğer mantar gibi problem varsa bir diş sarımsağı ezin ve bir macun haline getirin, ardından tırnakta istediğiniz bölgeye uygulayın. Bir diğer kür için boş bir krem kabına biraz zeytinyağı birkaç damla çay ağacı yağı koyup ezilmiş sarımsakları ekleyin, oje sürüp sildikten sonralarında bir fırça veya pamuk yardımıyla tırnaklarınıza uygulayın ve 15 dakika bekleyip yıkayın.

Bal ve Yumurta Sarısı:

Yumurta sarısı yüksek miktarda A vitamini içerir, A vitamini kırılgan tırnakların güçlenmesine yardımcı olur. Bir çay kaşığı bal ve yumurta sarısını karıştırıp tırnaklara ve kütiküllerinize sürün. 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Eğer kuru ellere sahipseniz birkaç damla badem yağı ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

 

Not: Tüm bu malzemeler özellikle bal yumurta gibi malzemeler alerjik reaksiyonlara sebep verebilir. Öncesinde bileğinize sürüp 10-15 dakika beklemekte fayda var. Bir sorun oluşmuyorsa dilediğiniz kürü uygulayabilirsiniz.

Umarız keyifle okumuşsunuzdur ve faydalı olmuştur. Önerilerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşın lütfen, sağlıklı günler dileriz.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like